Panggunaan Machetes

Ing sejarah Tionghoa, wong Tionghoa nggunakake parang minangka senjata perang militer, lan parang kasebut digunakake ing kabeh jaman, lan slash-and-burn minangka gambaran peran penting parang ing jaman kuna. Minangka jaman sing dikembangake, parang kasebut kanthi ganti diganti nganggo mesin canggih, nanging isih ana sawetara proyek sing digunakake machete. Kajaba iku, ing pirang-pirang wilayah, parang minangka bagean saka urip saben dinten. Alat iki pancen serbaguna amarga bisa digunakake minangka piso lan kampak. Agul-agul Machete digunakake kanggo nglereni, dene agul-agul ndhuwur sing bobot menehi daya kanggo nyukur.

Jalur nglereni lan pangopènan

Salah sawijining panggunaan parang biasane yaiku motong lan njaga dalan, sing diarani cutter. Saka Asia Tenggara nganti Amerika, masarakat nggunakake parang kanggo ngresiki jalur anyar ing wilayah kayata alas prawan, alas udan, lan liya-liyane. Pamburu lan nelayan duwe minat anyar ing parang kanggo ngresiki dalan menyang bolongan mancing, nggawe titik corong kanggo kewan, ngethok sikat kanggo nggawe habitat iwak, lan nggawe jalur motret. Machete sing dadi saya populer karo akeh pamburu lan nelayan yaiku Kukri - parang ringan sing digunakake akeh ing Filipina kanggo ngresiki sikat.

Ngresiki sikat

Kaya dene motong jalur, parang minangka pilihan sing luwih apik kanggo ngresiki sikat. Kanggo ngresiki sikat kanthi efektif, kita nggawe video cendhak iki, "Cara Mbusak Sikat nganggo Machete" supaya para pelanggan bisa nggunakake keamanan lan taktik sing bener. Akeh surveyor wis wiwit nggunakake parang kanggo ngresiki area kanggo nyelehake stasiun survey, mbusak garis paningalan lan nglereni dalan kanggo nggayuh wates.

Migunakake Pertanian

Pari, tebu, jagung, rai, millet, barley, soba, gandum lan tanduran liyane bisa gampang dipanen nganggo parang. Bill hook lan parang gaya scythe bisa digunakake kanggo tetanen.

Gaya machete iki uga bisa digunakake kanggo mbusak tanduran panutup utawa puing-puing tanduran sing mati saka peternakan lan kebon kanthi nyopot timbangan saka vegetasi ing ndhuwur, dadi biomassa oyot. Kajaba iku, mbusak anggur ora bakal repot. Cukup potong bagean saka wit kanggo ngilangi lan lebokake herbisida ing permukaan sing dipotong kanggo mateni dhasar lan oyot wit anggur.

Perawatan Ukiran, Patung lan Pengawet Kayu

Machete minangka alat sing apik kanggo ngukir, nglereni lan nglumuri kayu. Tanpa parang, kayu pelapis utawa nyiyapake kayu kanggo perawatan bisa dadi tugas sing angel banget, lan ora ana alat sing luwih apik kanggo kayu sing ditebang - proses nglereni tunggul kayu kanggo nambah tunas anyar lan tuwuh wit anyar.

Mbusak vegetasi kayu

Machete minangka pilihan sing paling apik kanggo nyukur lan ngresiki vegetasi kayu uga nyepetake snang - mbusak cabang sisih saka kranjang utama wit. Akeh profesional lanskap milih nggunakake parang kanggo nyukur cabang, tanduran lan suket sing dhuwur sing angel digayuh kanthi cepet lan resik; Semono uga, luwih akeh para alas sing nggunakake parang kanggo ngresiki sikat kanggo nyuda resiko kebakaran alas.

Manajemen Campings

Yen sampeyan manggon ing njaba ruangan, utawa camping, parang minangka alat sing kudu diduweni. Machete cocog kanggo nglumpukake kayu bakar lan ngobong, utawa kanggo ngresiki perkemahan anyar kabeh. Kajaba iku, parang bisa digunakake banget nalika nggawe papan perlindungan. Kanthi parang, chopping cagak lan bahan atap ora bisa ditindakake, lan uga bisa digunakake kanggo nggawe kisi omah lan watuk.

Mburu lan Kaslametan

Machetes apik banget kanggo wong njaba kanggo mbela awake dhewe saka kewan sing lara utawa nesu lan ula sing beracun. Machetes uga cocog kanggo dolanan daging, ternak utawa unggas - kanthi cepet ngrusak bangkai rusa utawa ternak gedhe dadi potongan - lan kanggo panen woh wohan beri, anggur lan macem-macem woh-wohan lan kacang-kacangan liyane.

Slitter woh lan kacang

Kelapa minangka conto utama babagan iki. Iki bisa digunakake kanggo tugas kayata misahake pisang, panen kacang koko, lan nggali singkong.

Machete digunakake kanthi wiyar lan bakal ditemokake ing saindenging jagad, luwih saka nggunakake parang, minangka sumber panguripan, aplikasi machete sing bener, supaya bisa migunani.


Wektu kiriman: Apr-02-2021