Cara Ngurus & Pangopènan Machete Sampeyan

KANGGO BLADE
Saiki agul-agul parang sing paling laris lan digunakake yaiku High Carbon Spring Steel, parang Gemlight nggunakake baja spring karbon Tinggi kanthi peningkatan Mn. Nanging agul-agul baja karbon luwih gampang korosi, lan kudu ditutup kanthi lapisan minyak sing entheng kanggo nyegah karat. Minyak kasebut nyegah kelembapan saka korosi agul-agul. Biasane yen parang bisa didol, lapisan minyak isih anti-karat ditutupi ing agul-agul. Kanthi lapisan kasebut, parang bisa tetep ora dites udakara 12 wulan nganti luwih akeh wektu kanthi Kelembapan ing sangisore 30%. Sampeyan kudu njaga sawise digunakake. Utawa bakal teyeng saka ngendi sampeyan ngethok. Gunakake minyak non-deterjen, luwih becik minyak 3 ing 1 utawa coba tuku minyak anti karat ing pasar. Lan nggawe agul-agul kebak di-oli maneh. Minyak kanthi rutin. Nalika dikarat, aja padha kuwatir, cukup polesan banjur lenga maneh. Bakal nggunakake wektu dawa.

Tuku garing parang kanthi tliti sawise kontak karo cairan utawa kelembapan.
Bilah parang stainless steel, sanajan ora kena karat, umume luwih gampang dijaga tinimbang glathi baja karbon. Machet stainless steel njaga tampilan sing padhang, mengkilap lan cocog kanggo tampilan lan hiasan. Oiling kanthi rutin, sanajan ora krasa lara, ora perlu kanggo parang tahan karat.

Ngrawat tangan
Gagang plastik cukup bebas perawatan. Gagang kayu, sing bisa retak utawa warp yen kena kelembapan, bisa dijaga kanthi apik kanthi ngetrapake minyak lemon utawa polesan mebel kanthi periodik. Uga sadurunge digunakake, priksa goyangake parang kanggo mriksa gagang lan agul-agul wis tetep apik. Utawa bisa uga nangani sampeyan.

MENYIMPAN MESET Sampeyan
Nalika disimpen, jaga parang ing lingkungan sing garing, amarga asor bakal ngrusak agul-agul. Yen teyeng wiwit berkembang, ngresiki sanalika sampeyan bisa nyegah karusakan luwih lanjut.

Kita ora nyaranake nyimpen parang ing sarung nalika ora ana ing pategalan, amarga kelembapan bisa nyuda ing sarung lan karat agul-agul. Yen sampeyan nyimpen parang ing sarung, lenga kanthi minyak ing njero supaya ora udan saka agul-agul, lan priksa kanthi berkala kanggo nggawe manawa teyeng ora mbentuk.

Pitakon liyane, wenehi saran, lan ayo ngobrol!


Wektu kiriman: Apr-02-2021